Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Rotaract Osijek predstavio projekt za razminiranje Kopačkog rita

04.04.2007

Povodom 4. travnja, Međunarodnog dana svjesnosti o opasnostima od mina, Rotaract club Osijek predstavio je projekt razminiranja dijela Parka prirode Kopački rit, pod nazivom "mi NE volimo MINE" koji provodi u suradnji s Parkom prirode Kopački rit i Hrvatskim centrom za razminiranje. Projekt "mi NE volimo MINE“, zamišljen je kao krovni projekt u okviru kojega će se odvijati više kulturnih i umjetničkih događaja, sve sa svrhom prikupljanja sredstava za razminiranje dijela PP Kopački rit, kompletno popraćenih kroz medije, tiskanice i informativne letke.
Projekti - nositelji cijele akcije, nastupi su poznatih hrvatskih i stranih umjetnika koji bi se trebali održati tijekom godine na različitim lokacijama grada Osijeka: humanitarni party (travanj), nastup Josipe Lisac (svibanj), poznatog britanskog „Madhouse theatre-a“ (lipanj) i talijanskog pijaniste Igora Cognolata (listopad).


Osim predstavnika HCR-a Podružnice Osijek, Dubravka Krušarovskog, prisutni su bili: Margareta Turkalj – predsjednica Rotaract kluba Osijek, Ivan Kos - Rotaract klub Osijek, Biserka Vištica – ravnateljica JU Park prirode „Kopački rit“. Osnovne podatke o projektu izrekla je Margareta Turkalj. Ravnateljica JU Park prirode „Kopački rit“ govorila je o značaju razminiranja površina u Parku prirode i problemima zbog miniranosti.
Predstojnik podružnice Osijek iznio je osnovne podatke o minskom problemu u Republici Hrvatskoj i Osječko-baranjskoj županiji. Također je naglasio značaj čuvanja i vođenja brige o postavljenim oznakama minske opasnosti. Izrazio je zadovoljstvo pokrenutim projektom Rotaract kluba Osijek, te pozvao i druge da se pridruže ovom projektu i mogućnosti da pokrenu i neke druge slične humanitarne projekte.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO