Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Održani sastanci u Hrvatskim vodama

04.01.2011

U nastojanju da se održi dobra suradnja i kontinuitet razminiranja vodno-gospodarstvenih objekata održan je sastanak sa generalnim direktorom Hrvatskih voda, gospodinom Jadrankom Husarićem u nazočnosti člana nadzornog odbora Hrvatskih voda, gospodina Zorana Šikića. Zamjenik ravnatelja HCR-a, gospodin Mirko Ivanušić upoznao je gospodina Husarića sa stanjem razminiranja uz zamolbu da se što preciznije definiraju prioriteti razminiranja za 2011. godinu kao i mogućnost da se izvan redovitih sredstava Hrvatskih voda za 2011. godinu planiranih u iznosu d 4, 5 milijuna kuna iznađe mogućnost financiranja infrastrukturnih objekata Hrvatskih voda koristeći sredstva zajma Svjetske banke.

Dogovoreno je da se održe operativni sastanci sa predstavnicima vodno-gospodarstvenih ispostava na kojima su nazočili zamjenik ravnatelja, Mirko Ivanušić, predstavnici Podružnice HCR-a u Osijeku, predstojnik Dubravko Krušarovski i voditelj odsjeka Nikola Krešo te načelnica Odjela za plan i analizu, Nataša Mateša Mateković. Prvi sastanak održan je u Sisku u VGI Banovina sa direktoricom Tatjanom Kardaš. Uslijedili su i sastanci sa djelatnicima Hrvatskih voda u središnjici, konkretno sa gospođom Dubravkom Mokos i gospodinom Dinkom Polićem.

Na sastanku u Osijeku bili su nazočni predstavnici VGI Osijek, direktor Zoran Đurković, zamjenik Igor Biglbauer sa suradnicima te predstavnici VGI Baranja, BIĐ-Bosut Vinkovci, Vuka-Osijek i Šumetlica-Crnac iz Nove Gradiške. Detaljno su analizirana stanja minski sumnjivog prostora svih područja te su predstavnici navedenih ispostava jasno precizirali prostore koji su prioritetni za razminiranje. HCR će u najkraćem vremenu izraditi potrebne elaborate i o svemu izvijestiti središnjicu Hrvatskih voda u Zagrebu kako bi se pristupilo potpisivanju ugovora o dugoročnijoj suradnji.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
351,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO