Hrvatski centar za razminiranje

RSS

U Sisku održan sastanak predstavnika MUP-a i HCR-a

13.01.2011

U srijedu, 12. siječnja 2011. godine u prostorijama Hrvatskog centra za razminiranje u Sisku, održan je sastanak predstavnika Ministarstva unutarnjih poslova i Hrvatskog centra za razminiranje s ciljem dogovora o načinu suradnje dviju institucija.

Sastanku ispred MUP-a bili nazočni gospodin Nikola Turkalj, načelnik Sektora za inspekcijske poslove i gospodin Neven Juričić, načelnik Protueksplozijskog odjela, te ispred HCR-a ravnatelj, gospodin Zdravko Modrušan, pomoćnici ravnatelja, gospodin Neven Karas i Davor Laura te gospodin Tomislav Ban, načelnik Odjela za nadzor i kontrolu kvalitete.

U okviru sastanka raspravljalo se o nekoliko iznimno važnih tema, a između ostalog naglasak je stavljen na:
 mogućnost zajedničkog djelovanja na pojačanoj kontroli zakonitosti rada tvrtki za razminiranje i svih subjekata u razminiranju,
 izmjene i dopune Pravilnika o obavljanju poslova humanitarnog razminiranja,
 problematiku otvaranja novih tvrtki za razminiranje odnosno da li su postavljeni uvjeti za dobivanje odobrenja za obavljanje poslova razminiranja dobro definirani ili ih treba promijeniti s obzirom na gospodarsku situaciju i potrebe cjelokupnog sustava, te o
 osposobljavanje novih pirotehničara gdje je zaključeno da bi bilo korisno, a s obzirom na raspoloživa financijska sredstva i na potrebe sustava, napraviti procjenu da li uopće postoji potreba i ukoliko postoji u kojoj mjeri organizirati osposobljavanje.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO