Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Ravnatelj posjetio Karlovačku županiju i Podružnicu HCR-a u Karlovcu

14.01.2011

Dana 13. siječnja 2011. godine ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje, gospodin Zdravko Modrušan obišao je podružnicu Hrvatskog centra za razminiranje u Karlovcu. Nakon upoznavanja sa djelatnicima Podružnice, te sa stanjem minski sumnjivog prostora (MSP) županija za koje je nadležna Podružnica u Karlovcu, ravnatelj je upoznat i sa svim aktivnostima te problematikom rada sa kojom se susreću djelatnici Podružnice tijekom svakodnevnog rada.
Nakon sastanka u Podružnici ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje Zdravko Modrušan, sa suradnicima, posjetio je i Karlovačku županiju. Tom se prigodom, u Uredu župana, sastao sa županom. gospodinom Ivanom Vučićem i njegovim suradnicima. Tijekom sastanka izvršena je analiza rada Plana razminiranja za 2010. godinu, te je bilo riječi i o Planu razminiranja Karlovačke županije u 2011. godini.
Ravnatelj se posebno zahvalio Karlovačkoj županiji na konstantnim donacijama sredstava za razminiranje iz ionako skromnog proračuna Županije, te pozvao sve druge koji su u mogućnosti da pomognu razminiranje preostalog dijela MSP-a kako Županije tako i Republike Hrvatske. Naglašeno je da će se razminiranje u Karlovačkoj županiji odvijati na području gotovo svih 11 gradova i općina koje imaju definiran MSP, a u ukupnoj površini većoj od 1,7 kvadratnih kilometara. Tom prilikom je župan naglasio da doprinos razminiranju ove godine daju i lovci sa 350 tisuća kuna od lovozakupnina koje Karlovačka županija usmjerava za razminiranje miniranih područja Karlovačke županije. U pojašnjenju Župan navodi: „'Znate da oni za zakup lovišta plaćaju lovozakupnine, a Županija je dužna ta sredstva vratiti za unaprjeđenje lova. I u dogovoru s njima 350 tisuća kuna s pozicije lovozakupnina ide za razminiranje'. Novac je to koji je osiguran u suradnji sa županijskim Lovačkim savezom.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO