Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Saborski zastupnici Zadarske županije posjetili radilište razminiranja u općini Posedarje

14.01.2011

Dana, 13. siječnja 2011. godine zastupnici u Hrvatskom saboru iz Zadarske županije gospođa Nevenka Marinović, gospođa Ana Lovrin, gospodin Ivo Grbić i gospodin Branko Kutija u pratnji načelnika općine Posedarje, gospodina Ivice Juričevića posjetili radilište razminiranja po projektu „Područje između Novigradskog mora i naselja Podgradina„u općini Posedarje.

Nazočne je sa minskom situacijom na prostoru Općine Posedarje i rezultatima projekta upoznao predstojnik Podružnice Hrvatskog centra za razminiranje u Zadru, dr. sc. Josip Čerina. Saborska zastupnica, gospođa Nevenka Marinović iznijela je podatke vezano na protuminsko djelovanje kako za Republiku Hrvatsku tako i za Zadarsku županiju s posebnim naglaskom na uspješnu provedbu Nacionalnog programa protuminskog djelovanja za razdoblje 2009.- 2019. godine. S nekoliko riječi prisutne je pozdravio i saborski zastupnik Ivo Grbić ističući svoja iskustva glede jako dobre suradnje sa HCR-om za vrijeme obavljanja dužnosti župana Zadarske županije. O radovima u tijeku u Zadarskoj županiji govorio je načelnik Odjela za nadzor i kontrolu kvalitete, gospodin Tomislav Ban, a čemu je uslijedila prezentacija ručne metode rada na jednoj od trasa definiranih projektom.

Naime, konkretno u općini Posedarje trenutno su u izvođenju dva projekta ukupne veličine 830.488 četvornih metara od čega površina predmetnog projekta „Područje između Novigradskog mora i naselja Podgradina„ iznosi 571.552 četvornih metara i ukupne je vrijednosti 7.697.948,11 kuna. Radove kojime je krajnji rok završetka 01. ožujka 2011. godine izvodi tvrtka „Rumital d.o.o.“ sa partnerima. Do danas je u općini Posedarje ukupno razminirano i pretraženo 3,62 četvorna kilometra, a preostali minski sumnjivi prostor iznosi 2,8 četvornih kilometara i obilježen je sa 179 tabli upozorenja na minsku opasnost.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO