Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Kolegij HCR-a održan u Karlovačkoj županiji

11.04.2007

Redovni mjesečni Kolegij Hrvatskog centra za razminranje održan je danas u Karlovačkoj županiji, u Lovačkom domu Muljava. Na sastanku su bili nazočni savjetnik predsjednika Vlade i predsjednik Savjeta HCR-a Đuro Brodarac, karlovački župan Ivica Horvat i koordinator za razminiranje Karlovačke županije Bernardo Pahor. Predstojnik karlovačke Podružnice HCR-a Damir Stojković prezentirao je minski problem Karlovačke županije,
a župan Horvat je zahvalio HCR-u na vrlo uspješnoj dosadašnjoj suradnji, te je predstavio akciju „Karlovačka županija bez mina“.


Na sastanku je bilo riječi i o 15,5 milijuna eura sredstava Svjetske banke, koji će se u sklopu projekta "Socio-ekonomska obnova područja od posebne državne skrbi" početi koristiti vjerojatno u rujnu ili listopadu ove godine. Ravnatelj HCR-a Oto Jungwirth kazao je da Hrvatska ne bi smjela ostati na 291 milijuna kuna koliko je za razminiranje predviđeno Planom HCR-a za ovu godinu. Da bi se idućih pet godina razminiralo prioritetnih 250 četvornih kilometara bitnih za nesmetan hrvatski gospodarski razvoj, valja osigurati oko 450 milijuna kuna na godinu za provedbu godišnjih i mjesečnih planova razminiranja.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO