Hrvatski centar za razminiranje

RSS

U prostorijama HCR-a u Sisku održan sastanak Koordinacije socijalnih partnera u humanitarnom razminiranju

18.01.2011

Dana, 18. siječnja 2011. godine u prostorijama Hrvatskog centra za razminiranje u Sisku, održan je sastanak Koordinacije socijalnih partnera u humanitarnom razminiranju.
Sastanak je sazvan temeljem dopisa i najavljenog prosvjeda Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, a uz najavljeni prosvjed koji je bio centralna točka sastanka raspravljalo se i o trenutnom stanju i dinamici razminiranja u 2011. godini.
Pored svih sudionika Koordinacije odnosno predstavnika Ministarstva unutarnjih poslova, Hrvatskog centra za razminiranje, Novog sindikata, Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, Hrvatske udruge poslodavaca - Udruge humanitarnog razminiranja i Udruge poslodavaca na poslovima razminiranja, sastanku su bili nazočni i predstavnici tvrtki koje nisu članice niti jedne od spomenutih udruga.
Konstruktivnom raspravom svih sudionika sastanka Koordinacije, a temeljem dosadašnjih iskustva i projekcije zaposlenosti tvrtki za razminiranje, zaključeno je da dosad osigurana financijska sredstva za razminiranje u 2011. godini vjerojatno nisu dostatna da bi osigurala kontinuitet zaposlenosti tijekom cijele godine.
Također, gospodin Igor Vukorepa, predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske obrazložio je razloge najave prosvjeda navodeći kao glavni razlog moguću promjenu Zakona o posebnim pravima iz mirovinskog osiguranja zaposlenih na poslovima razminiranja.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO