Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Svečano u Gradu Otočcu

21.01.2011

Na blagdan Svetog Fabijana i Sebastijana, 20. siječnja 2011. godine, koji je ujedno i Dan Grada Otočca, održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Otočca.
Bila je to prilika da predsjednica Gradskog vijeće gospođa Slavka Bogdanić i gradonačelnik gospodin Mario Barković iznesu svoje rezultate tijekom prošle godine i doista učinjeno je puno na svim segmentima društvenog i gospodarskog života.
Gradu Otočcu poklanjamo posebnu pažnju s obzirom na minske incidente i stradavanja, poglavito u 2010. godini. Od ukupno sedam stradalih prošle godine, pet je stradalo na području Grada Otočca, nažalost dvoje smrtno. Također, unazad dvije godine na širem području Grada nestalo je iznadprosječno mnogo oznaka minske opasnosti o čemu smo obaviještavali putem medija i održali tiskovnu konferenciju u Gradu Otočcu želeći upozoriti stanovništvo na posljedice otuđenja ili uništenja minskih oznaka.
Svečanoj sjednici iz HCR-a nazočili su predstojnik Podružnice HCR-a iz Karlovca gospodin Damir Stojković i predstojnik Ureda ravnatelja HCR-a gospodin Mladen Crnković. Gospoda su iskoristili ovu priliku i dogovorili daljnju izezetno dobru suradnju na način da će se sljedeći mjesec organizirati sastanak ravnatelja HCR- a gospodina Zdravka Modrušana s županom gospodinom Milanom Jurkovićem i početkom ožujka s gradonačelnikom gospodinom Mariom Barkovićem.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO