Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Istaknuta izuzetno dobra suradnja HCR-a i Grada Petrinje

31.01.2011

Gradonačelnik Grada Petrinje g. Željko Nenadić primio je u ponedjeljak, 31. siječnja 2011. godine, delegaciju HCR-a predvođenu predsjednikom Savjeta HCR-a g. Đurom Brodarcem i ravnateljom g. Zdravkom Modrušanom. Nazočni su još bili gđa Nataša Mateša Mateković, načelnica Odjela za plansko- analitičke poslove i g. Nikša Bogdanić, interni nadzornik. Uz gradonačelnika g. Nenadića susretu je nazočio i njegov zamjenik g. Branimir Bešlić.
Uvodno, g. Nenadić je zahvalio predstavncima HCR-a na posjeti i istaknuo izuzetno dobru i dosadašnju suradnju Grada Petrinje i HCR-a. Zatim, ravnatelj HCR-a g. Zdravko Modrušan naglasio je da područje Grada Petrinje obuhvaća veliki minski sumnjivi prostor koji predstavlja veliki zadatak koji će HCR , svakako uz dobru suradnju u budućnosti, i dalje rješavati prema priorotetima Grada, a jedan od njih je svakako obala rijeke Kupe i Kotar šuma. Gđa Nataša Mateša Mateković izvijestila je da je još na području Grada Petrinje 39,9 četvornih kilometara minski sumnjivog prostora i navela područja koja će se razminirati tijekom 2011. godine.
Na kraju g. Nikša Bogdanić upoznao je skup s minskim žrtvama iz čega je upečatljivo da su, od 1998. godine do danas, na području Grada stradalo 46 osoba od kojih sa smrtnim posljedicama 19.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO