Hrvatski centar za razminiranje

RSS

U Zadru održana prezentacija Plana razminiranja za 2011. godinu i tiskovna konferencija

04.02.2011

U četvrtak, 03. veljače 2011. godine, u prostorijama Zadarske županije, održan je sastanak sa županom Stipom Zrilićem i koordinatorom razminiranja Županije, Davorom Lonićem, povodom prve službene posjete ravnatelja Hrvatskog centra za razminiranje, Zdravka Modrušana Zadarskoj županiji. Ispred Hrvatskog centra za razminiranje sastanku su također, bili nazočni i Miljenko Vahtarić, pomoćnik ravnatelja Nataša Mateša Mateković, načelnica i dr.sc. Josip Čerina, predstojnik Podružnice HCR-a u Zadru.

Nakon sastanka, u Maloj vijećnici Doma Zadarske županije održala se tiskovna konferencija. Teme konferencije su bile analiza postignutih rezultata i realizacija sukladno Planu razminiranja za 2010. godinu, a koji je kao takav premašen i realiziran sa gotovo 107% planiranog, čime je Županija iskazala veliko zadovoljstvo. Također, predstavljene su i smjernice Plana za razminiranje za 2011. godinu koji je usuglašen je sa Zadarskom županijom i Trogodišnjim planom humanitarnog razminiravanja koji je donijela Vlada Republike Hrvatske za razdoblje 2009.-2011. godine kao osnova za izradu godišnjih planova.

Sudionici tiskovne konferencije rezolutno su izjavili da se minski sumnjivi prostor u Republici Hrvatskoj ne razminirava po nekoliko puta, a kako su to nedavno objavile neke dnevne novine. Naime, nakon svakog razminiranja određenog minski sumnjivog prostora, vrši se geodetska izmjera. Ovaj postupak izmjere ne trpi ponavljanja, odnosno preklapanja i bilježi se u MIS portalu - javnoj bazi minski sumnjivog prostora na internet stranicama koji se može u svako doba kontrolirati i iščitati.

Ravnatelj HCR-a još jednom je pozvao sve građane da poštuju i ne uklanjaju oznake minske opasnosti na dobrobit svih građana u Republici Hrvatskoj!

MISportal - https://misportal.hcr.hr

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
351,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO