Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Đurđa Adlešič i ravnatelj HCR-a u posjeti ITF-u

08.02.2011

Gospođa Đurđa Adlešič, zastupnica u Hrvatskom saboru, upraviteljica zaklade „Hrvatska bez mina„ - Zaklada za humanitarno razminiranje Hrvatske i gospodin Zdravko Modrušan, ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje, posjetili su u petak, 4. veljače 2011. godine, International Trust Fund for Demining and Mine Victims Assistance (ITF ), Međunarodna fondacija za razminiranje i pomoć žrtvama mina, u Ljubljani, Republika Slovenija.
Tom prigodom, domaćin, gospodin Dorjan Maršič s suradnicima prezentirao je gostima aktivnosti i ustrojstvo ITF-a uz poseban prikaz sredstava namijenjenih za Republiku Hrvatsku, odnosno iznos budućih sredstava. Ravnatelj HCR-a je upoznao nazočne o količini odvajanja Hrvatske za razminiranje u 2010. godini, kao i za 2011. godinu.
Također, razmatrana je mogućnost zajedničkog nastupa prema trećim zemljama, odnosno tržištima. Dogovorena je zajednička posjeta Centru za mine Srbije u Beogradu s ciljem razmatranja daljnje i bolje suradnje.

Tijekom održavanja 8. Savjetovanja o humanitarnom razminiranju u Šibeniku, krajem travnja 2011. godine, održat će se i sastanak SEEMACC-a (South-Eastern Europe Mine Action Coordination Council), Koordinativno tijelo za protuminsko djelovanje u jugoistočnoj Europi, što će svakako biti značajno iskustvo za sudionike sastanka.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO