Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Grupa Altera donirala 4 tisuće kuna Spesovoj akciji za razminiranje Hrvatske

12.04.2007

Grupa Altera (www.altera.com.hr) u kojoj sviraju majka i kći Kristina i Maja Bedić uplatila je dio prihoda od svoga koncerta pod nazivom "Nirvana Revival Night" za razminiranje Hrvatske. Altera je iznos od 4.060,00 kuna uplatila 10. travnja 2007. na žiroračun dobrotvorne akcije "Ako želite Hrvatsku bez mina, koristite SPES!" koju je 1. siječnja 2007. godine pokrenula tvrtka Spes – centar za poduke i prevodilaštvo iz Zagreba i čiji je cilj potaknuti cjelokupnu hrvatsku javnost da našu domovinu što prije očistimo od mina. Koncert humanitarnog karaktera, a povodom 13. obljetnice smrti vođe grupe Nirvana Kurta Cobaina, održan je 7. travnja 2007. godine u zagrebačkom klubu Boogaloo. Altera je 150-minutnim koncertom na Veliku subotu podsjetila tristotinjak žestokih poklonika na Nirvaninu glazbu, ali i na opasnost koju donose mine.

Svaki posjetitelj koncerta dobio je Spesov promidžbeni letak kojim se predstavlja dobrotvorna akcija "Ako želite Hrvatsku bez mina, koristite SPES!". Publika na koncertu mogla je sudjelovati u razminiranju Hrvatske na način da nazovu donatorski telefon za razminiranje 060 61 61 21 (cijena poziva po minuti iznosi 5,59 kuna + PDV) ili da pošalju poruku sa serijskim brojem letka na e-mail koji je istaknut na letku. Za svaki primljenu poruku na prigodni e-mail koji je na letku tvrtka Spes uplaćuje po 1 kunu za razminiranje Hrvatske, a za svaki vraćeni letak u prigodnu Spesovu kutiju po 10 lipa.
»Trio koji čini grupu Altera – Maja, Dado i Kriss - i dalje će sudjelovati u Spesovoj dobrotvornoj akciji za razminiranje Hrvatske kroz prigodne svirke. Primjerice, upravo završavamo i svoj prvi samostalni nosač zvuka koji ćemo promovirati krajem proljeća u Zagrebu», potvrdila je Kristina Bedić koja se, uz glazbu, profesionalno bavi prevođenjem te od 2000. godine radi u Spesu – centru za poduke i prevodilaštvo kao prevoditelj i sudski tumač za engleski jezik.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO