Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Projekt pružanja psihosocijalne pomoći pirotehničarima

02.03.2011

U utorak, 01. ožujka 2011. godine u prostorijama Hrvatskog centra za razminiranje održan je sastanak predstavnika Hrvatskog centra za razminiranje i Zaklade „Hrvatska bez mina“ sa predstavnicima Gradskog društva Crvenog križa Sisak.

Hrvatski centar za razminiranje s ciljem daljnjeg razvoja protuminskog djelovanja želi potaknuti ostvarenje projekta kojim bi se omogućilo pružanje psihosocijalne pomoći pirotehničarima i ostalim djelatnicima zaposlenim na poslovima humanitarnog razminiranja.

U ostvarenju navedenog cilja nastojala se definirati međusobna suradnja i koordinacija između Hrvatskog centra za razminiranje, Zaklade Hrvatske bez mina, Međunarodne fundacije za razminiranje i pomoći žrtvama mina (ITF) te Gradskog društva Crvenog križa Sisak.

Kao zaključak sastanka proizašla je potreba organizacije i provedbe tzv. psiholoških kriznih intervencija, neposredno nakon minskog incidenta prilikom izvođenja poslova razminiranja na određenom projektu. Također, utvrđeno je kako će se projektom osigurati i kontinurano pružanje psihosocijalne pomoći pirotehničarima koji obavljaju izuzetno opasnu i odgovornu zadaću humanitarnog razminiranja.

Na sastanku su nazočili gospodin Zdravko Modrušan, ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje, Đurđa Adlešič, upraviteljica Zaklade Hrvatske bez mina, Marija Plesec-Pongrac, koordinatorica za razminiranje u Međunarodnoj fundaciji za razminiranje i pomoći žrtvama mina (ITF), Mirela Mihaljević, načelnica Odjela za projektiranje Hrvatskog centra za razminiranje, Božena Weiss-Sklizović, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Sisak i Irena Barišić-Milunić, voditeljica psihološkog savjetovališta pri Gradskom društvu Crvenog križa.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO