Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Ryan Kinasewich postao ambasadorom Zaklade „Hrvatska bez mina“

07.03.2011

U petak, 4. ožujka 2011. godine u Zagrebu, hokejaš zagrebačkog Medveščaka Ryan Kinasewich imenovan je ambasadorom Zaklade za humanitarno razminiranje - "Hrvatska bez mina" pridruživši se tako brojnim osobama iz javnog života koje ulažu napore u rješavanju problema mina i minske zagađenosti.

Ryan Kinasewich je rekao da je to izrazita čast za njega, naglasivši da će pokušati što više raditi na ukazivanju na problem mina i potrebama rješavanja problema miniranosti na prostoru Republike Hrvatske.

Upraviteljica zaklade saborska zastupnica Đurđa Adlešič izrazila je zadovoljstvo što su se hokejaši Medveščaka pridružili projektu kojim se želi osvijestiti javnost da je problem mina u Hrvatskoj itekako prisutan. Upozorila je da je u Hrvatskoj više od 800 četvornih kilometara minski sumnjivog područja te da je do sada 501 osoba smrtno stradala od mina.

"Nadam se da će mojim aktivnostima ljudi postati još svjesniji ovog problema i da ćemo zajednički pomoći da Hrvatska postane sigurna za život", naglasio je Kinasewich.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO