Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Josip Čerina izabran u Programsko vijeće HRT-a

08.03.2011

Među 11 novih članova Programskog vijeća HRT-a koje je Hrvatski sabor izabrao 4. ožujka 2011. godine je i predstojnik Podružnice HCR-a Zadar dr. sc. Josip Čerina. Predložen je od strane: Studentskog zbora Sveučilišta u Zadru, Hrvatskog centara za razminiranje i Kinološkog društva „Dalmatinski pas“ iz Zadra. Čerina se obvezao zastupati prvenstveno interese predlagatelja i interese branitelja.

Rođen je 1969. godine u Benkovcu. Dragovoljac je Domovinskog rata. Svoje profesionalne zadaće obavljao je na različitim časničkim dužnostima, najprije u legendarnoj 4. gardijskoj brigadi, zatim u 134. domobranskoj pukovniji čiji je bio zapovjednik. Poslije rata ostaje u Hrvatskoj vojsci obnašajući dužnost zapovjednika 134. domobranske pukovnije do 2001. godine kada prelazi u Učilište Hrvatskog ratnog zrakoplovstva na dužnost višeg savjetnika za znanstveno-istraživački rad. Godine 2003. postaje nastavnik iz odgojnih znanosti. Nakon ove dužnosti, 2006. godine iz Hrvatske vojske odlazi u Hrvatski centar za razminiranje.

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2003. godine stekao je znanstveni stupanj magistra odgojnih znanosti, a na Odjelu informatologije i komunikologije Sveučilišta u Zadru 2009. godine obranio je disertaciju naslova „Hrvatski tisak u promociji međunarodnih načela borbe protiv mina“ te time stekao znanstveni stupanj doktora znanosti iz znanstvenog polja informacijske i komunikacijske znanosti, grana masovni mediji. Prošle godine je izabran u zvanje znanstvenog suradnika na polju informacijske i komunikacijske znanosti.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO