Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Vipnet donirao milijun kuna za razminiranje u Kopačkom ritu

17.04.2007

Milijun kuna za razminiranje dijela Parka prirode Kopački rit uručila je danas Dubravka Jusić, rukovoditeljica Korporativnih komunikacija Vipneta, pomoćniku ravnatelja Hrvatskog centra za razminiranje Miljenku Vahtariću. Uz ovogodišnju donaciju Vipnet je kao vodeća društveno odgovorna tvrtka u Hrvatskoj ukupno uložio 5,3 milijuna kuna za razminiranje Hrvatske.
Vipnetova donacija pomoći će razminiranju 100.000 četvornih metara površine Parka prirode uz rijeku Dravu, koje obuhvaća niz kanala i šumskih staza koji su ujedno i prilazni putovi za protupožarnu zaštitu te monitoring ptica.
Vipnet uvijek s posebnim žarom i sa srcem reagira u ovakvim situacijama, pa nas je tako i ta vijest potaknula da kontaktiramo naše dugogodišnje partnere u Hrvatskom centru za razminiranje. Posebno smo ponosni da smo prvi reagirali i pomoći ćemo u razminiranju dijela Kopačkog rita - istaknula je Dubravka Jusić, rukovoditeljica Korporativnih komunikacija Vipneta. Vipnet se u svom poslovanju zalaže za slobodu komuniciranja i kretanja, a kampanja «Kretanje.Kominikacija.Život» zaštitni je znak Vipnetovih dosadašnjih aktivnosti posvećenih razminiranju i dio doprinosa u razvoju hrvatskog društva.


Sudjelovanjem u akciji razminiranja Vipnet želi građanima omogućiti slobodno kretanje i sigurnost te podržati gospodarski razvoj svih dijelova Hrvatske jer su mine velika prepreka za siguran život i gospodarski rast u miniranim područjima. Stoga već petu godinu zaredom surađuje s Hrvatskim centrom za razminiranje. Dosad je Vipnet pomogao uklanjanju mina u Vukovarsko-srijemskoj, Zadarskoj, Ličko-senjskoj, Sisačko-moslavačkoj i Osječko-baranjskoj županiji.
Izuzetno mi je drago što je Vipnet i ove godine pokazao koliko mu je važan projekt razminiranja. Suradnja s Vipnetom započela je još 2002. godine, a Vipnet je i najveći privatni donator za razminiranje. Njegov angažman pokazuje koliko privatne tvrtke mogu pomoći u rješavanju ovog još uvijek velikog problema s kojim se suočava Hrvatska - rekao je prilikom predaje donacije Miljenko Vahtarić, pomoćnik ravnatelja Hrvatskog centra za razminiranje.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO