Hrvatski centar za razminiranje

RSS

POSJET RADILIŠTU PRETRAŽIVANJA I RAZMINIRANJA IZMEĐU ZAŠTITNOG POJASA AUTOCESTE ZAGREB-LIPOVAC I NASELJA GORICE

10.03.2011

U srijedu, 09. ožujka 2011. godine, ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje, gospodin Zdravko Modrušan sa suradnicima posjetio je radilište pretraživanja i razminiranja po projektu „Poljoprivredne površine između zaštitnog pojasa autoceste Zagreb-Lipovac i naselja Gorice“ veličine 53.315 četvornih metara u Brodsko-posavskoj županiji.

Na navedenom radilištu radove vrijedne 412.679,00 kuna bez uključenog PDV-a, izvodi tvrtka DIZ-EKO d.o.o. iz Zagreba, a prilikom posjeta prikazana je problematika prostora koji se pretražuje i razminira, prezentirane su metode izvođenja radova kao i svrha samog projekta koji će svojom realizacijom uvelike olakšati poslove tvrtkama poput Hrvatskih autocesta, Hrvatskih voda i Hrvatske elektroprivrede za sigurnije izvođenje radova održavanja prostora, a lokalnom stanovništvu predati još jednu plodnu poljoprivrednu površinu na sigurnu upotrebu.

Uz predstavnike Hrvatskog centra za razminiranje i tvrtke izvođača radova, posjeti su nazočili i gospodin Zvonimir Karlik, načelnik Općine Dragalić te predstavnici medija.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
351,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO