Hrvatski centar za razminiranje

RSS

U Puli održana 3. Sjednica proširenog Kabineta guvernera Lions clubs international, Distrikta 126 – Hrvatska

11.03.2011

Dana 05. ožujka 2011. godine u Puli je održana 3. Sjednica proširenog Kabineta guvernera Lions clubs international, Distrikta 126 - Hrvatska, kojoj je prisustvovao i Dubravko Krušarovski, Predstojnik podružnice Osijek, aktivni član LC Beli Manastir, te drugu godinu za redom predsjednik povjerenstva za razminiranje u LCI Districtu 126 Hrvatska.

Na sjednici je uz redovne točke dnevnog reda raspravljano i o Povjerenstvu Lions cluba za razminiranje, te je prezentiran i usvojen i plan rada Povjerenstva. Sukladno donesenom Planu Povjerenstvo će se aktivno uključiti u širenje svijesti o opasnostima od mina, oslanjajući se na Lions klubove i Podružnice HCR-a.

U Planu je organizacija, u svakoj regiji, u područjima zagađenim minama, edukacijskog predavanja o opasnostima od mina, u okviru školskog sata, u odabranoj školi, u suradnji s predstavnicima MUP RH Odjela protueksplozijske zaštite, Hrvatskog crvenog križa i Hrvatskog centra za razminiranje.

Isto povjerenstvo će se uključiti i u tradicionalnu akciju HCR-a, “Travanj mjesec zaštite od mina“, putem Lions klubova u distribuciju edukacijskog materijala na području 12 županija u Republici Hrvatskoj, koje još imaju problema s minama.

U Planu je obići i lokalne radio postaje i podijeliti im CD-ove s glasovnim porukama o opasnostima od mina, te ih zamoliti da ih povremeno puštaju u program tijekom travnja mjeseca.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO