Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Sastanak sa predstavnicima Izvršnog odbora Udruge poslodavaca u humanitarnom razminiranju

15.03.2011

Danas, 15. ožujka 2011. godine u Hrvatskom centru za razminiranje održan je sastanak iniciran od strane Hrvatske udruge poslodavaca humanitarnog razminiranja na kojem su bili nazočni članovi Izvršnog odbora Udruge, g. Vladimir Franjić, g. Tomislav Krmek, g. Zdenko Sokač i g. Mladen Đalto.
Hrvatski udrugu poslodavaca, kako su nas izvijestili, zastupa Izvršni odbor Udruge do izbora predsjednika i novog predsjedništva polovinom travnja 2011. godine. Od strane HCR-a sastanku su nazočili ravnatelj HCR-a, g. Zdravko Modrušan, zamjenik ravnatelja, g. Mirko Ivanušić, pomoćnik ravnatelja, g. Neven Karas, pomoćnik ravnatelja, g. Nikola Gambiroža i savjetnik, g. Ante Brkljačić.

Osnovna tema bila je analiza I. tromjesečja 2011. godine. Sastanak je otvorio ravnatelj HCR-a izrazivši zadovoljstvo da je velik dio projekata uveden u razminiranje. Nadalje, istaknuo je da će sukladno sadašnjim raspoloživim sredstvima i novim nadmetanjima koja su u tijeku ili za koje će uskoro biti raspisana nadmetanja, kapaciteti biti zaposleni do polovice kolovoza. Do sada su ugovorena 24 projekta, pred ugovaranjem je 9 projekata, u objavi je 6 postupaka za 7 projekata, a u fazi donošenja odluke 2 projekta što ukupno čini 8,75 četvornih kilometara.
Razgovaralo se i o svim naporima HCR-a u traženju sredstava, pitanju otvaranja novih tvrtki, školovanju pirotehničara, trenutnom stanju u hitnoj medicinskoj pomoći i njenom rješavanju, osiguranju povoljnijih uvjeta kod testiranja strojeva i opreme, nastojanjima HCR-a da u privremenoj regulaciji i preusmjeravanju prometa omogući bolje i jeftinije rješenje za tvrtke.

Predstavnici Izvršnog odbora Udruge izrazili su zadovoljstvo pokretanjem radova, redovitim plaćanjem isporučenih radova od strane HCR-a, a osvrnuli su se i na negativno stanje povodom štetnih napisa u novinama koji se odnose i na tvrtke i pirotehničare i izrazili svoje nastojanje za suradnju s HCR-om o pravilnom informiranju o stanju na terenu. Izrazili su zabrinutost za mogućnost da razminiranje postane sezonski posao jer na jugu Republike Hrvatske nema više prioritetnih projekata te je zaključeno da će i HCR nastojati učiniti sve da omogući da sam odlučuje o prioritetnim prostorima te da se planiranje provodi za veće cjeline o čemu će udruga biti izvještena kako bi bolje planirala željene poslove na duži period na određenim prostorima čime bi se manjili i ukupni troškovi. Ravnatelj je na kraju izrazio spremnost za daljnju suradnju i prihvaćanju konstruktivnih prijedloga.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO