Hrvatski centar za razminiranje

RSS

U Zagrebu održan prvi sastanak Međuresorne radne skupine za izradu Prijedloga Zakona o kazetnom streljivu

17.03.2011

Odjel za humanitarno razminiranje Uprave za multilateralne poslove Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija organizirao je prvi sastanak Međuresorne radne skupine za izradu Prijedloga Zakona o kazetnom streljivu koji se 15. ožujka 2011. godine održao u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija, sukladno obvezama utemeljenim na Zakonu o potvrđivanju Konvencije o kazetnom streljivu.

Sastanku su bili nazočni predstavnici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva obrane, Udruge Mine Aid i Hrvatskog centra za razminiranje.

Na sastanku je definiran mandat Radne skupine pri čemu je imenovana uža radna skupina za izradu Nacrta Prijedloga Zakona o kazetnom streljivu. Naime, sukladno odredbama Zakona o potvrđivanju Konvencije o kazetnom streljivu obveza je Republike Hrvatske kao države stranke Konvencije o kazetnom streljivu odredbama Zakona o kazetnom streljivu utvrditi preduvjete za zabranu korištenja kazetnog streljiva, zabranu njegova razvoja, proizvodnje, skladištenja ili prenošenja, zabranu pomaganja te poticanja bilo koga na aktivnost zabranjenu Konvencijom, odnosno utvrditi preduvjete radi provedbe obveze uništenja zaliha kazetnog streljiva.

Također, iznijeto je Godišnje nacionalno izvješće prema članku 7. Konvencije o kazetnom streljivu kao i sadržaj Projekta ekološkog uništavanja zaliha kazetnog streljiva.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO