Hrvatski centar za razminiranje

RSS

U Ženevi održan 14. Međunarodni sastanak direktora centara za razminiranje i UN-ovih savjetnika

21.03.2011

Od 14.-18. ožujka 2011. godine održavao se 14. Međunarodni sastanak direktora centara za razminiranje i UN-ovih savjetnika u organizaciji United Nations Mine Action Team-a (UNMAT) i Ženevskog međunarodnog centra za humanitarno razminiranje (GICHD – Geneva International Centre for Humanitarian Demining). Na sastanku se raspravljalo o napretku u razminiranju, razvoju pojedinih programa, provedbi Konvencije o kazetnom streljivu, operativnoj učinkovitosti, novim tehnologijama i mobilizaciji resursa za razminiranje.

Zadnjeg dana sastanka raspravljalo se o napretku u realizaciji obveza iz članka 5. Ottawske konvencije na kojem su ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje, gospodin Zdravko Modrušan i njegov pomoćnik gospodin Miljenko Vahtarić izvijestili prisutne o napretku Republike Hrvatske u odnosu na odobreno produženje roka provedbe Konvencije, te upoznali s naporima koje Republika Hrvatska i Hrvatski centar za razminiranje čine na području smanjenja minski sumnjivog prostora, edukacije stanovništva i osiguranja dostatnih sredstava za nesmetano odvijanje procesa razminiranja.

Na marginama konferencije održani su brojni bilateralni sastanci s ostalim delegacijama na kojima su dogovoreni daljini oblici suradnje.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO