Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Usprkos nedaćama Japan i dalje pomaže razminiranje u Hrvatskoj

31.03.2011

I u ovim teškim trenutcima, imajući u vidu katastrofalne razmjere tragedije koja je pogodila ponosan narod Japana, izdigli su se iznad vlastitih patnji i još jednom ukazali pomoć onima kojima je ona potrebna.

“Mi smo Hrvatskoj, koja još osjeća posljedice rata, obećali pomoć i htjeli smo održati svoju riječ!” riječi su Nj.E. Yoshija Tamure, veleposlanika Japana u Republici Hrvatskoj koji je jučer u Osijeku, nakon potpisivanja ugovora, uručio ravnatelju Hrvatskog centa za razminiranje, gospodinu Zdravku Modrušanu donaciju u iznosu 304.000 eura za razminiranje približno 250.100 četvornih metara poljoprivrednih površina kod prigradskog naselja Tenja.

Ravnatelj HCR-a, gospodin Zdravko Modrušan zahvalio se na ovoj vrijednoj donaciji te izrazio sućut i suosjećanje za stradalim osobama, nakon katastrofalnog potresa koji je pogodio njihovu zemlju.

Nazočnima su se kratko obratili gradonačelnik grada Osijeka, Krešimir Bubalo, ravnatelj HCR-a, Zdravko Modrušan, župan Osječko-baranjske županije, Vladimir Šišljagić te intendant Hrvatskog narodnog kazališta Osijek, Božidar Šnajder.

Od 1999. godine do danas Vlada Japana je pomogla protuminsko djelovanje u Republici Hrvatskoj sa približno 2 milijuna eura.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO