Hrvatski centar za razminiranje

RSS

ITF udvostručuje donaciju „Hrvatska bez mina“-Zaklada za humanitarno razminiranje Hrvatske

11.04.2011

Međunarodna ustanova-fondacija za razminiranje i pomoć žrtvama mina ( ITF ) potpisala je, u petak, 08. ožujka 2011. godine, u prostorijama Zaklade u Zagrebu, Zvonimirova 6, Memorandum o razumijevanju kojim Zaklada donira ITF-u iznos od 700.000,00 kuna ( koji je prethodno doniran Zakladi od Privredne banke Zagreb ), a ITF će donaciju udvostručiti sa dodatnih 700.000,00 kuna sredstvima Vlade Sjedinjenih Američkih Država. Memoradnum o razumijevanju potpisali su i ime ITF-a direktor g. Dorjan Maršič i gđa. Đurđa Adlešič, upraviteljica Zaklade.
Ukupna donacija od 1.400.000,00 kuna upotrijebit će se za razminiranje poljoprivrednih površina, poljskih puteva i kanala južno od naselja Slakovci, općina Stari Jankovci u Vukovarsko-srijemskoj županiji.
Potpisivanju memoranduma nazočili su i g. Stjepan Mesić, predsjednik Upravnog odbora Zaklade i g. Zdravko Modrušan, ravnatelj Hratskog centra za razminiranje, koji su iskazali zadovoljstvo ovom ukupnom donacijom te istaknuli da samo ovakvim zajedničkim naporima se uspijeva ostvarivati namjera čišćenja Hrvatske od zaostalih mina.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO