Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Osnovnoškolcima u Tordincima održana edukacija o opasnostima od mina i prikazan film „Noći i svanuća“

13.04.2011

U sklopu obilježavanja Travnja - mjeseca zaštite od mina, Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci, je organiziralo edukacijski program o opasnostima od mina. Isti je proveden za učenike osnovne škole “Tordinci” u Tordincima, Vukovarsko-srijemska županija.

Nazočne su pozdravili Antun Maletić, ravnatelj škole, Zvonko Domaćinović ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci, voditelj Protueksplozijske zaštite i Viši inspektor Policijske uprave Vukovarsko-srijemske Josip Colarić, Zlatko Pavlović - županijski koordinator za razminiranje i predstavnik fonda za razminiranje Vukovarsko-srijemske županije te Dubravko Krušarovski iz HCR-a.

Program se sastojao u predavanju o opasnostima od mina djelatnika Odjela protueksplozijske zaštite MUP-a, Josipa Colarića i predstavnika HCR-a, predstojnika podružnice Osijek Dubravka Krušarovskog, te prikazivanja filma “Noći i svanuća”. O filmu ispred Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci govorio je Branko Tomić.

Film je proizvod redateljice i snimateljice Marine Zlatarić a snimljen je u Vinkovcima, Vukovaru, Tordincima i Marincima. U filmu sudjeluju djeca iz Marinaca i Tordinaca, članovi Mladeži Crvenog križa Vinkovci, pirotehničari, predstavnici HCR-a Osijek i Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci.

Program je pratilo 150 djece od 1.- 8. razreda škole sa svojim učiteljima. Za školsku čitaonicu ostavljen je edukacijski materijal, a za školsku knjižnicu ostavljeni su DVD “Bembo i prijatelji protiv mina” (sa edukacijskim crtanim filmovima) kao i po 5 primjeraka edukacijskih bilježnica “Pazi mine” i “Ugroženi svijet”. Ravnatelju škole ostavljeno je i cca 50 primjeraka edukacijskih bilježnica za učenike 1. razreda.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
351,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO