Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Povodom Travnja-mjeseca zaštite od mina

15.04.2011

Dana 13.04.2011 godine djelatnici protuekslozijskog odjela PU Ličko – senjske županije su u suradnji sa djelatnicima podružnice Karlovac HCR-a iz poljskog skladišta zaostalog iz Domovinskog rata izvršili izuzimanje protuoklopnih mina TMM-1 na području zaseoka Selište u Općini Otočac.
Naime, tijekom provođenja općeg izvida izvida MSP-a protehničari podružnice Karlovac HCR-a su na području Grada Otočca u šumskom predjelu sjeverno od zaseoka Selište pronašli pričuvno skladište sa POM-a koje su na tom predjelu ostavile neprijateljske snage.
Tom prilikom izuzeto je 40 kom POM, TMM1 od strane djelatnika PEZ-a Policijske Uprave Gospić.
Tijekom izvođenja poljoprivrednih radova mještanin Barilovačkog Cerovca iz općine Barilović u Karlovačkoj županiji uočio je sanduk sa odbačenim PO minama TMM-1 uz lokalni poljski put. Dana 14.4.2011.g. djelatnik podružnice Karlovac pokazao je djelatnicima protueksplozijskog odjela PU Karlovačke lokaciju pronalaska mina, a iste su odmah i izuzete.
Kako bi spriječili moguće minske nesreće te cjelokupni prostor učinili sigurnim molimo sve mještane, a naročito one koji žive u blizini minski sumnjivih područja da sve pronalaske MES-a i NUS-a dojave prema djelatnicima MUP-a RH ili prema djelatnicima HCR-a. Također molimo da se sva sredstva koja se još nalaze po „privatnim“ skladištima na siguran način predaju djelatnicima MUP-a, a ne da se odbacuju uz lokalne ceste, kontejnere za smeće i dr. lokacije jer su zbog takvih postupaka naročito ugrožena djeca.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO