Hrvatski centar za razminiranje

RSS

U Vinkovcima održan 15. Sajam zdravlja

19.04.2011

U sklopu akcije "Travanj - mjesec zaštite od mina" Hrvatski centar za razminiranje, Podružnica Osijek, sudjelovala je na 15. Sajmu zdravlja u Vinkovcima. Sajam je otvoren u petak, 15. travnja a zatvoren je 17. travnja 2011. godine.
Održavao se na Sportsko-rekreacijskom centru "Lenije" i teniskom klubu "Vinkovci" u organizaciji Grada Vinkovci, Vukovarsko - srijemske županije, Škole narodnog zdravlja "Andrija Štampar" Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatske mreže zdravih gradova.
Pokrovitelj Sajma bilo je Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, a medijski pokrovitelji su bili Vinkovačka televizija, Vinkovački list i Vinkovački radio.

HCR-Podružnica Osijek predstavila se na Sajmu izložbenim prostorom na kojem su bile postavljene slike mina i razminiranja, karte minski sumnjivog prostora Vinkovaca i Vukovarsko - srijemske županije. Izložen je bio i dio školskih minskoeksplozivnih sredstava. Posjetitelji su iskazali veliki interes za problem miniranosti, a mnogima (osobito djeci) podijeljeni su edukativni materijali - leci, bilježnice, DVD i CD mediji s prigodnim crtanim filmovima i zvučnim porukama o opasnostima od mina.

Prvog dana Sajma, Dubravko Krušarovski, predstojnik podružnice Osijek, učestvovao je i kao predavač u okviru teme “Ekologija”, te održao video prezentaciju “Mine u šumama i uz vodotoke u Vukovarsko - srijemskoj županiji”.

U sva tri dana Sajma, na našem štandu su bili mnogi građani, školska djeca ali i poznate osobe, kao župan Vukovarsko - srijemski Božo Galić, gradonačelnik Vinkovaca dr. Mladen Karlić, koordinatorica Sajma zdravlja, arhitektica Mandica Sanković, te više načelnika općina iz VS županije, predstavnici Hrvatskog Crvenog križa Gradskog društva Vinkovci, predstavnici Policijske uprave Vukovarsko - srijemske i mnogi drugi.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO