Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Delegacija SR Vijetnama posjetila Hrvatski centar za razminiranje

29.04.2011

U petak, 29. travnja 2011. godine, nakon trodnevnog boravka na međunarodnom simpoziju ''Humanitarno razminiranje 2011'' u Šibeniku, Hrvatski centar za razminiranje posjetila je delegacija SR Vijetnama na čelu s gospodinom Phan Duc Tuanom iz Ministarstva obrane Vijetnama s namjerom da se upoznaju s radom Hrvatskog centra za razminiranje i mogućnostima suradnje na polju humanitarnog razminiranja.
Goste iz Vijetnama pozdravio je ravnatelj HCR-a g. Zdravko Modrušan, a predstavljanju HCR-a nazočili su u ime HCR-a g. Ante Brkljačić, zamjenik ravnatelja, g. Miljenko Vahtarić, pomoćnik ravnatelja, g. Oto Jungwirth, pomoćnik ravnatelja i g. Goran Groš, savjetnik za međunarodnu suradnju. U ime delegacije SR Vijetnama HCR su posjetili vođa delegacije g. Phan Duc Tuan iz Ministarstva obrane sa suradnicima iz Zaklade vijetnamskih veterana i Centra za razminiranje SR Vijetnama gospodom Nguyen Thu Ha, Hoang Minh Hong, Tran Ngoc Phuong and Nguyen Quoc Toan.

Gosti su izrazili zadovoljstvo onime što su imali prilike vidjeti kako na Simpoziju u Šibeniku tako i tijekom prezentacije rada Hrvatskog centra za razminiranje te su predložili potpisivanje Sporazuma o suradnji na području humanitarnog razminiranja između Republike Hrvatske i SR Vijetnama u skoroj budućnosti.

Nakon posjeta Hrvatskom centru za razminiranje delegacija Vijetnama uputila se u posjet tvtki DOK-ING kako bi se pobliže upoznali s proizvodnjom strojeva za razminiranje.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO