Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Završeno "Školsko natjecanje 2011." u organizaciji EUFOR-a

13.05.2011

U srijedu, 11. svibnja 2011. godine, gđa. Đurđa Adlešič, saborska zastupnica i upraviteljica Zaklade za humanitarno razminiranje ''Hrvatska bez mina'' i g. Zdravko Modrušan, ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje nazočili su Svečanoj dodjeli nagrada u kampu Butmir u Sarajevu, Bosna i Hercegovina. Svečana dodjela nagrada organizirana je za djecu osnovnih i srednjih škola Bosne i Hercegovine koji su sudjelovali na Školskom natjecanju u organizaciji EUFOR-a slanjem svojih likovnih radova, eseja u slikama i ilustriranih plakata. Učenici su imali mogućnost odabira jedne od dviju tema svojih radova: Europa bez granica ili Djeca Europske unije. Zbog iznimnog interesa učenika za gore spomenuto natjecanje, rok za predaju radova bio je produljen do 15. travnja 2011. godine.

Svečana dodjela nagrada održana je u sportskoj dvorani kampa Butmir, a rezultati natjecanja dostupni su na Facebook profilu: EUFOR SCHOOL COMPETITION.
Krajem lipnja, 20 najbolje plasiranih učenika provest će dio svojih ljetnih praznika u odmaralištu Hrvatskih šuma u Selcu.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO