Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Predstavnici HCR-a i HCR-CTRO d.o.o. u Kolumbiji

18.05.2011

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske doniralo je sredstva slijedom Odluke potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra vanjskih poslova i europskih integracija u svrhu sufinanciranja projekta protuminskog djelovanja u Kolumbiji.U svezi s tim projektom, u Kolumbiji boravila su tri hrvatska stručnjaka g. Tomislav Ban, pomoćnik ravnatelja HCR-a, g.Nikola Pavković, direktor HCR-CTRO d.o.o. i Tomislav Vladimir Blašković Vondraček, voditelj ispitivanja zaštitne opreme u HCR-CTRO d.o.o..
Hrvatska delegacija je kolumbijske kolege obučila i pripremila za proceduru predlaganja i donošenja normativnih akata koji reguliraju protuminsko djelovanje, a naročito iz sljedećih područja:

- obuka za poslove u humanitarnom razminiranju
- akreditacija tvrtki za razminiranje i certifikacije opreme koja se koristi u humanitarnom razminiranju i koja uključuje osnivanje i registraciju tvrtke u Kolumbiji
- organizaciju i provođenje nadzora i kontrole kvalitete na poslovima humanitarnog razminiranja što uključuje pomoć pri izradi legislative i standardnih operativnih postupaka.

Službeni put navedene gospode trajao je od 07. do 14. svibnja 2011. godine u okviru kojeg su odrađeni svi zadaci postavljeni pred delegaciju iz Republike Hrvatske.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO