Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Diplomati u posjeti Kopačkom ritu

26.05.2011

Predstavnici diplomatskog i konzularnog zbora posjetili su, u srijedu, 25. svibnja 2011. godine, Osječko-baranjsku županiju i Park prirode Kopački rit. Nazočni su bili veleposlanici iz nekoliko zemalja i to Švedske, Malezije, Republike Koreje, Irske, Lesota, Venezuele, zatim nekoliko zamjenika veleposlanika, savjetnici i tajnici u veleposlanstvima. Svrha posjeta bila je upoznavanje diplomata s minskim problemom u Hrvatskoj. U svezi s tim u prostorijama Osječko-baranjske županije održana je prezentacija o minsko problemu u Hrvatskoj s posebnim naglaskom na Osječko-baranjsku županiju o Park prirode Kopački rit.Uvodno izlaganje imao je domaćin, župan Vladimir Šišljagić.
Nakon boravka u Županiji delegacija se uputila u Kopački rit te se vožnjom brodom upoznala s prirodnim ljepotama Parka, ali i s minski sumnjivim prostorom u Parku čija tlocrtna površina iznosi 38 četvornih kilometara.
Uz domaćine uz visoku delegaciju bili su nazočni i predsjdnik Upravnog odbora „Hrvatska bez mina“Zaklade za humanitarno razminiranje g. Stjepan Mesić, upraviteljica Zaklade gđa. Đurđa Adlešič i ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje g. Zdravko Modrušan sa suradnicima. Tijekom posjete s pojedinim diplomatima ugovoreni su pojedinačni sastanci te su mnogi od njih pozvani u sjedište Hrvatskog centra za razminiranje u Sisak na opširniji prikaz minske situacije u Hrvatskoj.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO