Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Obuka o uvidu u stanje miniranosti

13.06.2011

U organizaciji Sektora za operativne poslove i Odjela za informatiku danas, u ponedjeljak, 13. lipnja 2011. godine, u HCR-u održana je obuka za korištenje „Aplkacije za analizu uvida u stanje miniranosti vezanih uz katastarske čestice“, a za potrebe Ministarstava poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja. Aplikacija je proizvod Odjela za informatiku.

Kako iz spomenutog Ministarstva HCR dobiva najviše upita za uvid u stanje miniranosti katastarskih čestica, ponekad i više stotina pa i tisuća katastarskih čestica u jednom upitu, a koji su im potrebni zbog različitih, a dosta žurnih, aktivnosti u prostoru, postojeći proces utvrđivanja stanja miniranosti pojedine k.č. trebalo je pojednostavniti i ubrzati.

Glavni razlog za to je velika količina k.č. za koje se uvid traži, kao i što je moguće veće skraćenje vremena odgovaranja na upite, a da se ne smanji kvaliteta odgovora.

Obuku je vodio voditelj Odsjeka Darko Malović dipl. inf. , a nazočili su djelatnici Sektora za operativne poslove koji će te zadaće i odrađivati.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO