Hrvatski centar za razminiranje

RSS

U Nebojanu kraj Petrinje održana tribina "Djeca u minskom okruženju“

04.05.2007

U petak, 4. svibnja u područnoj Osnovnoj školi „Nebojan“ u Nebojanu, održana je tribina "Djeca u minskom okruženju“, kojoj su prisustvovali svi učenici nižih razreda osnove škole, kojih ima dvadesetak. Tribinu je organizirala Zajednica udruga hrvatskih civilnih stradalnika iz Domovinskog rata Hrvatske. Potporu tribini dalo je Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Na početku tribine, prisutne je pozdravila Đurđa Gmaz, potpredsjednica Zajednice udruga i predsjednica Udruge Sisačko-mosavačke županije.

Na tribini je u ime organizatora bila Julijana Rosandić, predsjednica Zajednice udruga te nekoliko članica županijske udruge. Tribini su prisustvovali djelatnici grupe za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave Sisačko-moslavačke, Dubravko Pavušek i Dražen Mičak, te Igor Detelj iz karlovačke podružnice Hrvatskog centra za razminiranje.
Igor Detelj upoznao je učenike s minskom opasnošću koja se nalazi u njihovoj okolici, te upozorio na važnost poštivanja oznaka upozorenja na minsku opasnost, za koje su djeca rekla su ih primijetila u svojoj okolici. Dubravko Pavušek pokazao je i objasnio sve podatke o minama koje se nalaze na ovom području, te podsjetio da u slučaju nailaska na takve opasne predmete ne smiju ništa dirati, nego pozvati roditelje ili Policiju na broj 92 koji je i učenicima bio poznat. Djeca su vrlo pažjivo i s velikim interesom pratila tribinu, te je na kraju tribine dogovreno da će i s roditeljima razgovarati o onome što su danas čuli i naučili.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO