Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Delegacija Svjetske banke u Hrvatskom centru za razminiranje

27.06.2011

U ponedjeljak, 27. lipnja 2011. godine, delegacija Svjetske banke, koju je predvodio gospodin Philippe Le Houerou potpredsjednik za Europu, zatim u delegaciji su nazočili gospodin Peter Harrold direktor za Srednju Europu i Baltičke zemlje i gospodin dr. Hongjoo J. Hahm voditelj Ureda u Republici Hrvatskoj, posjetili su sjedište Hrvatskog centra za razminiranje u Sisku.
Visoku delegaciju dočekao i pozdravio je zamjenik ravnatelja HCR-a, gospodin Mirko Ivanušić. Prezentaciju o radu HCR-a i o protuminskom djelovanju u Republici Hrvatskoj, gostima je predočio gospodin Miljenko Vahtarić, pomoćnik ravnatelja HCR-a. U razgovoru, nakon prezentacije, goste su prvenstveno zanimali prioriteti prilikom razminiranja te koliko se oni odnose na poljoprivredno zemljište i na šume. Također, zanimao ih je i način financiranja razminiranja u Hrvatskoj. Gospodin Vahtarić detaljno je objasnio dosadašnje financiranje te istaknuo koliko je još potrebno da bi se Hrvatska očistila od mina.
Nakon posjeta HCR-u delegacija Svjetske banke posjetila je radilište u Sisačko-moslavačkoj županiji, u naselju Gore gdje se radovi privode kraju, odnosno čeka se geodetska izmjera.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO