Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Održana svečana primopredaja projekta i otkrivena Ploča zahvale Vladi Japana u Marinbrodu

28.06.2011

Nj.E. gospodin Yoshio Tamura, veleposlanik Japana u Republici Hrvatskoj, u utorak, 28. lipnja 2011. godine, predao je gradonačelniku Grada Gline, gospodinu Milanu Bakšiću, Potvrdu o razminiranosti prema projektu „ Poljoprivredne površine na području naselja Marinbrod i Prekopa“ u Glini, naselju Mrinbrod, a zatim spomenuta gospoda otkrili su Ploču zahvale Vladi Japana na donaciji za taj projekt.
Svečanosti su nazočili zamjenik županice Sisačko-moslavačke županije gospodin Andrija Rudić, gospodin Ivo Žinić, ravnatelj Uprave za integrirani regionalni razvoj Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva i predsjednik Zavičajnog kluba Marinbrod, zamjenik ravnatelja Hrvatskog centra za razminiranje gospodin Mirko Ivanušić i pomoćnik ravnatelja HCR-a gospodin Miljenko Vahtarić.
Nakon svečanosti, gradonačelnik g. Milan Bakšić organizirao je kratki obilazak znamenitosti na području Grada Gline. Tijekom cijelog boravka Nj.E. Yoshia Tamure, domaćini i ostali nazočni iskoristili su priliku svesrdno se zahvaliti Vladi i svim stanovnicima Japana na humanoj donacji, poglavito u ovim teškim vremenima za Japan, nakon katastrofalnog potresa.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO