Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Započela akcija «SPES i Konzum - Za Hrvatsku bez mina!»

07.05.2007

U prostorno najvećem zagrebačkom Super Konzumu na Črnomercu započela je humanitarna akcija «SPES i Konzum – Za Hrvatsku bez mina!». Ova akcija provodi se u sklopu velike humanitarne akcije «Ako želite Hrvatsku bez mina, koristite SPES!» koju je pokrenuo Spes – centar za poduke i prevodilaštvo iz Zagreba. Svaki kupac koji se zatekne u Konzumovom trgovačkom lancu i koji dobije letak kojom se promovira humanitarna akcija «Ako želite Hrvatsku bez mina, koristite SPES!» može bez novaca sudjelovati u razminiranju Hrvatske. Prve osobe koje su u Konzumovom trgovačkom centru dijelile letke brojnim kupcima bili su predsjednik Uprave Spesa – centra za poduke i prevodilaštvo Slobodan Matić i menadžerica za odnose s javnošću Konzuma Ana Mitrović.
»Zahvaljujemo se Konzumu što je prepoznao važnost ove akcije i uključio se u istu. Vjerujemo da će Republika Hrvatska biti što prije bez mina i posve slobodna jer nam ne trebaju mine u lijepoj našoj domovini», kazao je diplomirani teolog Slobodan Matić, predsjednik Uprave Spesa, koji očekuje da će se ovom akcijom prikupiti najmanje milijun kuna za razminiranje Republike Hrvatske.


Za svaku poruku koju Spes dobije od Konzumovih kupaca ili slučajnih prolaznika koji dobiju letak u Konzumovom trgovačkom centru, tvrtka Spes će u njihovo ime, tj. za svakoga ponaosob, donirati po 1 kunu. Poruka mora biti poslana isključivo na prigodni e-mail koji je na letku i u spomenutoj e-mail poruci mora biti naveden i serijski broj letka, s tim da se s jedne e-mail adrese može poslati samo jedna poruka. S druge strane, svaka osoba koja dobije letak u Konzumovom trgovačkom centru, a nije joj potreban, može ga vratiti u prigodne Spesove kartonske kutije koje su postavljene na ulazima (izlazima) iz Konzumovih trgovačkih centara. Za svaki vraćeni letak u Spesovu kutiju, tvrtka Spes će u ime toga prolaznika namjernika donirati po 10 lipa. Dakle, akcijom «Ako želite Hrvatsku bez mina, koristite SPES!» svaki kupac ili slučajni prolaznik koji se zatekne u Konzumovom trgovačkom centru gdje se promovira ova akcija, ukoliko dobije letak, može razminirati 10 cm2 ili 1 cm2 Republike Hrvatske. Naime, za razminiranje 1 m2 RH potrebno je cca 10 kuna. Zamišljeno je da se akcija «SPES i Konzum – Za Hrvatsku bez mina!» za početak provodi u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji i to u osam Super Konzuma (Zagreb, Velika Gorica, Samobor, Jastrebarsko) i pet Konzuma Maxi (Zaprešić, Dugo Selo, Ivanić Grad, Kutina, Sesvetski Kraljevac). No, uskoro će se ista provoditi Super Konzumima i trgovinama Konzum Maxi diljem Republike Hrvatske. Podsjetimo, Konzum svoje trgovine ima u čak 173 grada Hrvatske, a velikih Super Konzum i Konzum Maxi trgovačkih centara ima u više od 50 gradova Lijepe Naše.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO