Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Umro je Đuro Brodarac, predsjednik Savjeta HCR-a

13.07.2011

Tijekom dopodnevnih sati, u srijedu, 13. srpnja 2011. godine, dobili smo obavijest da je u bolnici u Osijeku, umro predsjednik Savjeta Hrvatskog centra za razminiranje, gospodin Đuro Brodarac.Njegova nagla smrt nas je neugodno iznenadila i pogodila na našim radnim mjestima gdje smo često susretali Đuru koji se volio družiti s nama, pomoći mnogima i rado se nasmijati u našem okruženju. Rijetko tko od nas je znao za Đurine bilo zdrastvene ili osobne probleme o kojima nikad nije govorio.
Gospodin Đuro Brodarac imenovan je predsjednikom Savjeta HCR-a u siječnju 2004. godine da bi mu mandat bio produžen u ožujku 2008. godine. Uvijek je sa zadovoljstvom sazivao sjednice Savjeta i predano odrađivao svoje obveze i time postao neizbježan sugovornik u svim problemima protuminskog djelovanja u Republici Hrvatskoj. Iako je cijeli život bio društveno-politički aktivan, mnogi ga najbolje pamte iz dana Domovinskog rata, kada je bila neupitna njegova želja i stremljenje za neovisnom i samostalnom Hrvatskom.
Teško je sada sve napisati o Đuri Brodarcu, a još teže je njegov put svesti u nekoliko rečenica.
U svakom slučaju, mi u HCR-u, zahvaljujemo se Đuri na svim dobrohotnim djelima i ostat će nam u dugom sjećanju kao čovjek okrenut čovjeku, nikada umoran kada je trebalo pomoći. Na početku svih sastanaka HCR-a, CTRO-a, Zaklade za humanitarno razminiranje ''Hrvatska bez mina'' i tvrtke ''Mungos razminiranje'', sudionici će održati minutu šutnje u znak zahvalnosti i dužnog poštovanja prema preminulom gospodinu Đuri Brodarcu.
Dragi Đuro neka Ti je laka hrvatska zemlja.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO