Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Hrvatski centar za razminiranje u medijima

19.07.2011

S obzirom da smo kalendarski prošli polovicu tekuće godine, pokušat ćemo analizirati proteklo polugodišnje razdoblje i to odnos HCR-a i medija.

Numerički iskazano, u spomenutom razdoblju objavljena su 593 članka u tiskovinama koja se odnose na humanitarno razminiranje, a odnose se na samu djelatnost razminiranja, kapacitete, financiranje, pronalaske, odnos politike i razminiranja te na edukaciju djece i odraslih o opasnostima od mina.

U promatranom razdoblju o razminiranju u elektroničkim medijima emitirano je 107 puta, bilo na radijskim ili TV postajama. Bilježimo izraziti porast emisija o razminiranju u odnosu na isto razdoblje u 2010. godini.Tijekom 2010. godine bilo je na radijima ili TV emisijama 120 emitiranja dok ove godine imamo skoro toliko na polovici godine.

Suradnja sa svim medijskim kućama je korektna, većinom se novinari odazivaju na naše pozive i obilježavaju događaje na koje ih zovemo. Ove godine imamo, odnosno, medijski pratimo više događaja na terenu, na radilištima razminiranja, bilo kod uvođenja u posao ili prilikom završnih nadzora, a tijekom radova na većim radilištima bilježimo i pronalaske.

Svi članci koji su izašli i sva emitiranja pozitivno su intonirani prema HCR-u, izuzev tri tiskovna članka koji su napisani putem neistinitih podataka pojedinih sugovornika.

Daljnji nam je plan održati navedenu razinu informiranja putem redovnih radio emisija te kontakata s radio i TV postajama, poglavito lokalnim, ovisno o područjima razminiranja ili pak nekih drugih aktivnosti.
Mišljenja smo da je trenutno protuminsko djelovanje u Republici Hrvatskoj dobro zastupljeno u medijima te da se prate svi važniji događaji u Hrvatskoj u svezi s razminiranjem.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO