Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Potpisan Memorandum o razumijevanju

21.07.2011

U četvrtak, 21. srpnja 2011. godine, u Sisku, u prostorijama Hrvatskog centra za razminiranje, potpisan je Memorandum o razumijevanju između ASB Ureda za Jugoistočnu Europu u Hrvatskoj i Hrvatskog centra za razminiranje. Memoradum za ASB potpisao je gospodin Wolfgang Raschka, voditelj Ureda ASB-a u Hrvatskoj, a ispred HCR-a potpisao je gospodin Zdravko Modrušan. Svečanom potpisivanju nazočio je i gospodin Željko Brnić, pomoćnik vojnog izaslanika Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj. Uz domaćina bio je zamjenik ravnatelja HCR-a gospodin Mirko Ivanušić.
U okviru ovog Memoranduma obje strane su se složile da se Vlada Savezne Republike Njemačke obvezala na finaciranje razminiranja miniranih područja u Republici Hrvatskoj u 2011. godini te da je ASB-ov Ured ovlašten zastupati ove dvije strane u provedbi poslova razminiranja i financiranja spomenutih poslova, i to na područjima Sisačko-moslavačke županije Grad Glina, 120.000 četvornih metara, Vukovarsko-srijemske županije, Općina Jarmina, 130.000 četvornih metara, Ličko-senjske županije, Grad Gospić, 80.000 četvornih metara, Zadarske županije, Općina Poličnik, 50.000 četvornih metara, Šibensko-kninske županije, Općina Ružić, 40.000 četvornih metara.
Potrebno je naglasiti da je do danas Vlada Savezne Republike Njemačke donirala za razminiranje u Hrvatskoj 65 milijuna kuna, na čemu smo duboko zahvalni, a donacije se ugovaraju i u budućnosti.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO