Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Delegacija Iraka posjetila HCR

22.07.2011

Danas, 21. srpnja 2011. godine Hrvatski centar za razminiranje posjetila je delegacija Republike Irak na čelu s Dr. Kamalom Husseinom Latifom, šefom Direkcije za protuminsko djelovanje pri Ministarstvu okoliša Republike Irak. U pratnji g. Latifa bili su i gđa. Aliyah Abdullah Salloomi, savjetnica u Državnoj upravi za razminiranje Iraka te g. Jasim Daher, savjetnik veleposlanika Republike Hrvatske za iračka ekonomska pitanja.
U ime domaćina goste je pozdravio ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje g. Zdravko Modrušan, a sastanku su nazočili i g. Mirko Ivanušić, zamjenik ravnatelja, g. Oto Jungwirth, pomoćnik ravnatelja i direktor Klastera za humanitarno razminiranje u inozemstvu d.o.o., g. Davor Laura, pomoćnik ravnatelja, g. Goran Groš, savjetnik za međunarodne odnose te mr.sc. Nikola Pavković, direktor Centra za testiranje, razvoj i obuku d.o.o.
Članovi delegacije Iraka upoznati su s minskim problemom u Republici Hrvatskoj, načinom rada i organizacijom Hrvatskog centra za razminiranje kao i mogućnostima suradnje putem Klastera za humanitarno razminiranje u inozemstvu i Centra za testiranje, razvoj i obuku. Gosti su izrazili zadovoljstvo posjetom Centru, a poseban interes pokazali su za organizacijom obuke ronilaca za podvodno razminiranje i hrvatski model redukcije površina, a dogovoreni su i konkretni oblici buduće suradnje.
Po završetku prezentacije gosti su obišli Sken Centar gdje su upoznati s radom MISportala

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO