Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Potpisano Pismo namjere s Hrvatskom lutrijom d.o.o.

01.08.2011

U ponedjeljak, 01. kolovoza 2011. godine, u sjedištu Hrvatske lutrije d.o.o. u Zagrebu, potpisano je Pismo namjere između Hrvatske lutrije i Hrvatskog centra za razminiranje. Za Hrvatsku lutriju Pismo je potpisala predsjednica Uprave gđa. mr. Vesna Bakran, a u ime Hrvatskog centra za razminiranje potpisao je ravnatelj, g. Zdravko Modrušan.
Obje strane žele uspostaviti suradnju u svrhu prikupljanja financijskih sredstava potrebnih za aktivnosti humanitarnog razminiranja, podizanja svijesti o aktivnostima Hrvatskog centra za razminiranje, osvještavanja i promicanja mogućnosti svakog pojedinog građanina da malim doprinosom ubrza ostvarenje planiranog cilja a to je čista Hrvatska od mina. U svezi s tim Hrvatska lutrija će izraditi i prirediti posebnu igru na sreću, tipa Instant lutrija, u trajanju od dvije godine.Sva sredstva ostvarena prodajom te srećke, umanjena za izdvajanje u fond dobitaka i pokriće troškova priređivanja, doznačit će se Hrvatskom centru za razminiranje, koji će spomenuta sredstva upotrijebiti za humanitarno razminiranje.
Ovo Pismo namjere potpisano je nakon prethodnih konzultacija i potpore potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i minstra g.mr.Petra Čobankovića, a ostat će na snazi tijekom razdoblja od trideset mjeseci, od dana potpisivanja, u okviru kojeg razdoblja se očekuju konkretni rezultati.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO