Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Sastanak kod gradonačelnika Grada Gline

25.08.2011

U četvrtak, 24. kolovoza 2011. godine, na poziv gradonačelnika Grada Gline g. Milana Bakšića održan je sastanak s ravnateljem Hrvatskog centra za razminiranje g. Zdravkom Modrušanom, načelnikom PU Sisačko-moslavačke g. Markom Rašićem i zamjenikom načelnika g. Ivicom Solomunom. Sastanku je nazočila i gđa. Marija Plesec Pongrac, koordinatorica za razminiranje iz Međunarodne zaklade za razminiranje i pomoć minskim žrtvama (ITF) iz Ljubljane.

Tema sastanka bila je definiranje trenutne minske situacije na području Grada Gline obzirom na još uvijek relativno velik minski sumnjivi prostor na području grada i pregled svega što je do danas s tim u vezi učinjeno. Gradonačelnik Bakšić iznio je podatke o trenutnim prioritetnim područjima za razminiranje s obzirom na potrebe vezane uz povratak stanovništva i nova obradiva zemljišta.
S predstavnicima PU Sisačko-moslavačke razgovaralo se o potrebi razminiranja miniranih površina oko graničnog pojasa koji je u nadležnosti policijskih postaja Glina i Gvozd neophodnog za nesmetan nadzor državne granice. Dogovoreni su i daljnji oblici suradnje vezani uz akciju ‘’Manje oružja-manje tragedija’’ koja će se održati u organizaciji Sisačko-moslavačke županije, Grada Gline i PU Sisačko-moslavačke.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO