Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Sastanak predstavnika HCR-a i općine Donji Lapac

26.08.2011

S ciljem utvrđivanja trenutnog stanja minski sumnjivih površina (MSP) na području općine Donji Lapac, u četvrtak, 24. kolovoza 2011. godine održan je sastanak predstavnika Hrvatskog centra za razminiranje s predstavnicima Ličko-senjske županije, policijske postaje Donji Lapac i šumarije Donji Lapac.

U ime Hrvatskog centra za razminiranje sastanku su nazočili pomoćnik ravnatelja g. Davor Laura i predstojnik Podružnice Karlovac g. Damir Stojković. Ispred Ličko-Senjske županije i općine Donji Lapac sastanku su nazočili dožupan g. Nikola Lalić i donačelnik općine g. Miro Tomić. Sastanku je nazočio i upravitelj šumarije Donji Lapac g. Darko Smerdel te predstavnici policijske postaje Donji Lapac, g. Tomislav Mesić, inspektor za strance te g. Ivica Grčević, vođa sektora. Na sastanku su sudjelovali i pročelnik JUO općine Donji Lapac g. Ilija Dražić te viši upravni referent g. Milan Divjak.

Na početku sastanka sudionici su istaknuli zadovoljstvo dosadašnjom zajedničkom suradnjom te su izrazili nadu u nastavak uspješne suradnje i u budućnosti. Predstavnici Hrvatskog centra za razminiranje prezentirali su stanje MSP-a na području općine te su izvijestili o namjeri provedbe revizije općeg izvida na području općine Donji Lapac početkom iduće godine. Opće izviđanje provest će se u suradnji s izvidničkim timovima BH MAC-a obzirom da raspolažu sa značajnim podacima o minskoj opasnosti u pograničnom području Republike Hrvatske.

Od sudionika sastanka zatražena je maksimalna pomoć pri provedbi gore-spomenutih aktivnosti, naročito pomoć pri prikupljanju podataka i ostvarivanju kontakata s osobama dobrim poznavateljima minske situacije. Novi sastanak zakazan je za dva mjeseca na kojem će se izvršiti analiza svega što je do tada učinjeno i definirati smjernice za daljnji nastavak započetih aktivnosti.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO