Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Svečano predana Potvrda o razminiranosti zahvaljujući „Večeri za sigurne korake 2010“

09.09.2011

Danas, 09. rujna 2011. godine, u Mateškom selu, općina Generalski Stol, svečano je predana potvrda o razminiranosti za projekt koji se odnosio za područje Mateškog sela i naselja Prodanovići, tlocrtne površine 100.576 četvornih metara, a iznos ukupne donacije za ovaj projekt je 1.129.941,00 kuna.
Svečanosti su nazočili veleposlanik SAD-a Nj.E. James B. Foley, veleposlanik Kanade, Nj.E. Edwin L. Loughlin, izaslanik Ministra unutarnjih poslova i načelnik Policijske uprave karlovačke g. Josip Ćelić, ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje g. Zdravko Modrušan, župan Karlovačke županije g. Ivan Vučić, voditeljica Ureda ITF-a (Međunarodnog fonda za razminiranje i pomoć žrtvama mina) u Hrvatskoj gđa. Marija Plesec Pongrac, Don Markušić predsjednik Komore ( AmCham) te predstavnici zlatnih sponzora za PBZ Card gđa. Nina Oberiter Gluhak, predsjednica Nadzornog odbora i za Wolf Theiss Zagreb Branch g. Dalibor Valinčić, odvjetnik.
Polovicu iznosa sredstava donacije činila su sredstva prikupljena večerom i izravnim donacijama koja su naknadno uvećana u istome iznosu od strane Vlade SAD-a putem ITF-a.
Najveći izravni donator je Karlovačka županija s iznosom od 350.000,00 kuna.Američka gospodarska komora je od 2001. godine organizator humanitarne večere za razminiranje, koja se od prošle godine zove „Večer za sigurne korake“. Svake godine ovaj događaj okuplja oko 350 gostiju iz gospodarstva, diplomatskog kora i javnog života. Sljedeća, deseta po redu, „Večer za sigurne korake“ održat će se 14. listopada 2011. godine u Zagrebu. Ovim projektom od 2011. do 2010. godine AmCham je ukupno donirao 5,7 milijuna kuna. Veliku podršku je pružilo i veleposlanstvo Kanade koje je pozivalo na podršku poslovne i međunarodne zajednice.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO