Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Dogovor s predstavnikom HAC-a

23.09.2011

U četvrtak 22. rujna 2011. godine, u sjedištu Hrvatskog centra za razminiranje, u Sisku, održan je sastanak s g. Ivanom Čikarom, predstavnikom HAC-a i g. Dragutinom Likoderom iz PPK d.o.o. Nova Gradiška. Domaćini su bili g. Mirko Ivanušić, zamjenik ravnatelja i g. Tomislav Ban, pomoćnik ravnatelja.
Predstavnik PPK d.o.o. upoznao je nazočne da je Povjerenstvo za dodjelu dugogodišnjeg zakupa na poljoprivrednom zemljištu u vlasništvu RH donijelo zaključak da je tvrtka PPK d.o.o. najpovoljnija te se očekuje potpisivanje ugovora o koncesiji kako bi tvrtka mogla dati suglasnost na projekt razminiranja HCR-a. U okviru projekta planira se zatvaranje dijela autoceste.
Nakon iznošenja svih relevantnih činjenica gospoda su zaključili da će g. Mirko Ivanušić pomoći pri ubrzavanju procesa dobivanja ugovora za spomenutu tvrtku, dok je g. Ivan Čikara obećao maksimalnu suradnju prilikom zatvaranja autoceste za potrebe razminiranja na predmetnom projektu. G. Tomislav Ban se obvezao da će provjeriti u bazi podataka minske incidente na području projekata izrađenim za potrebe HAC-a te da će se projektirana sigurnosna zona minski sumnjivog prostora morati ostati 200 metara od ograde na A1 i A3. Radi provedbe dinamičkog plana HCR je zatražio žurnu suglasnost na dostavljene projekte HAC-u.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO