Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Premijera edukativnih filmova o zaštiti od mina

29.11.2006

U subotu 2. prosinca 2006. g., u 11:00 sati, u Zagrebu u kinu Europa, Varšavska 2, Udruga BEMBO premijerno će prikazati edukativne filmove o zaštiti od mina. Djecu će dočekati i zabavljati poznati TV dječiji likovi i glumci: BEMBO, ŽUTOKLJUNAC, Ivanka Mazurkijević i Kristijan Ugrina Ulaz na premijeru je slobodan, a djeci je pripremljeno ugodno i nezaboravno druženje uz edukaciju. Premijerom filmova obilježava se završetak jednogodišnjega projekta edukacije o opasnostima od mina koju su izvodili udruga "Bembo" i Norveška narodna pomoć.
Prikazivanje predstava i proizvodnju filmova financirao je američki State Department putem Međunarodnog fonda za razminiranje i pomoć žrtvama mina (ITF), a tisak slikovnice Australsko Veleposlanstvo u Zagrebu te tvrtka za razminiranje "Mustela". Proizvodnja filmova ostvarena je u suradnji s Hrvatskim centrom za razminiranje.


Tijekom školske godine 2005/2006. održane su 32 edukativne kazališne predstave "Bembo i prijatelji protiv mina" u sedam županija koje imaju problem s minama, te u Zagrebu, a predstavu je vidjelo više od 6.000 djece i odraslih. Podijeljeno je više od 3.500 slikovnica "Opasnost na Mrkvinom vrhu", te su snimljena dva igrano-dokumentarna filma „Bembo na opasnom izletu“ i „Bembo i prijatelji protiv mina“. Filmovi su snimani na terenu, u Sisačko-moslavačkoj i Karlovačkoj županiji, a u njima sudjeluju i djeca iz osnovnih škola u Mošćenici, Petrinji, Turnju i Skakavcu.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
351,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO