Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Ravnatelj HCR-a g. Zdravko Modrušan razgovarao s predstavnicima Sindikata

23.09.2011

U četvrtak, 22. rujna 2011. godine, u sjedištu Hrvatskog centra za razminiranje u Sisku, ravnatelj HCR-a g. Zdravko Modrušan primio je na razgovor predstavnike Samostalnog sindikata Hrvatske g. Igora Vukorepu, g. Velibora Lučića, g. Fintić Danijela i g. Marinka Guljaša.
Razgovaralo se o problemima u razminiranju koji se očituju u padu kvalitete rada zbog pojačane kvantitete rada, za što predstavnici Sindikata smatraju odgovornim HCR. Ovakav stav nije prihvatljiv za HCR koji ulaže sve napore u procesu kontrole i pojačanog napora sukladno zakonskim ovlastima gdje je točno propisano kolike su dopuštene kvadrature u korištenju metoda sukladno izvedbenim projektima i certificiranim strojevima.
HCR je uvijek bio spreman za kvalitetan dijalog no u posljednje vrijeme nameće mu se niz pitanja koja nisu u njegovoj nadležnosti već u nadležnosti drugih tijela zaduženih za kontrolu zakonitosti iz područja Zakona o radu i drugih inspekcijskih poslova vezanih uz druga tijela državne uprave i institucija. Predstavnici Sindikata zahvalili su se ravnatelju na brzom prijamu i otvorenom razgovoru.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO