Hrvatski centar za razminiranje

RSS

„Omiški gusar“ organizirao humanitarni moto susret

26.09.2011

U vremenu od 23. do 25. 09.2011. godine dragovoljci Domovinskog rata, članovi moto kluba „Omiški Gusar“ tradicionalno su organizirali 12.-ti moto susret na Omiškoj gradskoj plaži. Na moto susretu je sudjelovalo oko 1500 motociklista što ovaj susret čini najvećim moto susretom u Dalmaciji.
Svi dosadašnji susreti pa i ovogodišni su obilježeni humanitarnim karakterom.
Ovogodišnji susret vezan je za prikupljanje sredstava za opću sigurnost građana pod sloganom „Razminirajte svoj kvadrat!“.
Za vrijeme boravka posjetitelja ove manifestacije dijeljena je hrana koju su donirali članovi kluba „Omiški gusar“ i bratskog kluba „Brod“ iz Slavonskog broda s namjerom da se novci koji su trebali biti namjenjeni za hranu doniraju dragovoljno za razminiranje. Predstavnik organizatora, gospodin Edi Beović poručio je da je ova humanitarna akcija izraz njihovog suosjećanja s građanima koji žive i rade u blizini minsko sumnjivih područja te poziva sve koji su u mogućnosti organizirati slične događaje u cilju što bržeg rješavanja problema s minama u Hrvatskoj.
Prikupljena sredstva bit će uplaćena na žiro račun Hrvatskog centra za razminiranje koja će biti utrošena isključivo za potrebe razminiranja.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO