Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Predsjednik Vlade Brandenburga u Vukovarsko-srijemskoj županiji

03.10.2011

U nedjelju, 02. listopada 2011. godine, u popodnevnim satima predsjednik Vlade njemačke savezne pokrajine Brandenburg g. Matthias Platzeck s suradnicima te Nj.E. Dr.Bernd Fischer, veleposlanik SR Njemačke u Republici Hrvatskoj s svojim suradnicima, posjetili su Vukovarsko-srijemsku županiju, prvenstveno područje kod Jarmine gdje se završavaju poslovi razminiranja na projektu koji je financirala Vlada SR Njemačke putem ASB-a, tlocrtne površine 160.035 četvornih metara, vrijednosti 120.000 eura.
Visoku delegaciju dočekali su potpredsjednik Vlade RH i ministar g. Petar Čobanković, župan Vukovarsko-srijemske županije g. Božo Galić, ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje g. Zdravko Modrušan s zamjenikom g. Mirkom Ivanušićem te načelnik općine Jarmina g. Andrija Draganić.
Nakon pozdravnih riječi, a poglavito riječi dobrodošlice i zahvale, visokim gostima obratio se ravnatelj HCR-a g.Modrušan i posebno zahvalio Vladi SR Njemačke na donaciji za ovaj projekt kao i za sve dosadašnje donacije koje su zanačajne za razminiranje u Hrvatskoj. Zatim, zamjenik ravnatelja HCR-a g.Ivanušić održao je prezentaciju o stanju opasnosti od mina u Republici Hrvatskoj, posebice u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Intendant njemačkog filmskog orkestra Babelsberg g. Klaus-Peter Beyer uručio je minstru Čobankoviću ček na 10.000 eura za razminiranje još pet hektara zemljišta na jarminačkom području.
Nakon posjeta radilištu gosti i domaćini zajednički su se uputili prema Vukovaru gdje su u Palači Srijem posjetili izložbu eko-proizvoda te u županijskoj vijećnici otvorili informativni skup „Ekološka poljoprivreda“.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO