Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Na Kolegiju HCR-a o razminiranju do kraja godine

04.10.2011

Danas, u utorak, 04. listopada 2011. godine, u sjedištu Hrvatskog centra za razminiranje , u Sisku, održan je redovni Kolegij. Uz redovne članove Kolegija danas su nazočili državni tajnik i član Savjeta HCR-a g. Ivica Buconjić te predsjednik Savjeta HCR-a g. Zvonko Milas.
Na početku, gđa Nataša Mateša Mateković iznijela je osnovne pokazatelje realizacije Plana humanitarnog razminiranja za razdoblje siječanj- rujan 2011. godine. Veseli podatak da će Plan u 2011. godini, u poslovima razminiranja, biti prebačen. Uz poslove razminiranja prikazano je financijsko stanje za spomenuto razdoblje, dakle investitori, donacije, fondovi EU. Uz uposlenost kapaciteta, o kojima je govorio zamjenik ravnatelja g. Ante Brkljačić,
g. Neven Karas, pomoćnik ravnatelja, iznio je trenutne aktivnosti glede javne nabave u HCR-u. G. Mirko Ivanušić, zamjenik ravnatelja, izvijestio je o prilivu sredstava od javnih poduzeća. Na kraju gospoda Milas i Buconjić predložili su da se zamoli jedan ozbiljno pripremljen sastanak kod predsjednice Vlade Republike Hrvatske, gospođe Jadranke Kosor u svezi s financiranjem zadnjih mjeseci ove godine.G.Igor Vukorepa, predstavnik Sindikata, priključio se odmah nakon sjednice Kolegija te su mu prezentirani osnovni pokazatelji kao i na Kolegiju.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO