Hrvatski centar za razminiranje

RSS

U Kastvu održana konferencija „Ključ za mir“

10.10.2011

Konferencija „Ključ za mir" u organizaciji Osnovne škole Milan Brozović iz Kastva, Foruma za slobodu odgoja, Hrvatskog centra za razminiranje te Grada Kastva održana je 7. listopada 2011. godine, u Gradskoj vijećnici grada Kastva.
Cilj konferencije „Ključ za mir" je doći do odgovora na pitanja poput kako, na koje sve načine i kojim konkretnim prijedlozima odlučivanje za mir možemo trajno ugraditi u odgoj te tako učiniti budućnost boljom. Na konferenciji su govorili stručnjaci Hrvatskog centra za razminiranje te Foruma za slobodu odgoja.
Potrebno je napomenuti kako je konferencija podržana od strane Predsjednika Ive Josipovića, kao i od UN-ove ambasadorice dobre volje Angeline Jolie, čije će se pismo podrške u cijelosti pročitati na početku same konferencije.
„Obrazovanje za mir izuzetno je važno u promicanju stabilnog, demokratskog društva", smatra Jolie. Osim toga, napomenula je kako su "napori Foruma za slobodu odgoja u obrazovanju mladih u nenasilnom rješavanju sukoba od ključne važnosti za izgradnju trajnog mira".

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
351,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO